top of page
Writer's pictureEsteve Llop Bassiner

Hemeroteca 15 - Track Dance i Makimanía, la febre del Dance dels 90


L'estiu del 1995 vaig arribar a Ràdio Rubí, la segona emissora municipal en la que vaig treballar. Durant la pausa estival a Matadepera Ràdio, vaig realitzar i presentar un programa d'estiu, el magazine La Peixera, juntament amb el també company de Matadepera Ràdio Joan Vilalta.

Aquell estiu va ser fantàstic, perquè a banda de conèixer la gran amiga i confident Encarna Rodríguez, vaig conèixer a Juli Pérez, que llavors també acabava d'aterrar a la ràdio i que estava gestant el programa Makimanía, un espai de música dance-màquina que va començar les seves emissions aquell setembre amb un descomunal èxit. Recordo perfectament al Juli aquell estiu preparant exhaustivament el programa.

Quan va començar aquell programa, molts companys de l'emissora miraven malament a l'equip del Makimanía perquè cada dissabte desmontaven part de l'estudi per a instal·lar un ordinador amb el que tiraven falques i efectes, movien telèfons d'un estudi a un altre, etc. Val a dir que en aquells anys les emissores locals eren encara 100% analògiques, per tant cal reconèixer que va ser un programa molt avançat a la seva època, inspirat en grans programes del gènere com el mític It's your Time de Toni Peret (Radio Tiempo) o El que més Trenca d'Oriol Carrió (Flaix FM).


Avui parlem amb el protagonista d'aquesta història, Juli Pérez, amb qui hem recordat aquella època boja 25 anys després.


Jo crec que em vaig inspirar en el programa del Juli i en el moment d'èxit de Flaix d'aquells anys per a fer un programa similar, anomenat Track Dance, que es va estrenar el febrer del 1997 a Matadepera Ràdio. Uns mesos abans vaig fer un curs de DJ a Music Teacher, una acadèmia i botiga de vinils d'importació del centre de Terrassa regentada per Òscar Bua. Vaig millorar la tècnica que ja havia adquirit de forma autodidacta els anys anteriors, i vaig tenir sintonia amb l'Òscar, que em va proposar deixar-me vinils sense límits a canvi de fer publicitat del seu local a la ràdio en aquest nou programa.


Per últim, esmento breument l'implicació de Pont Aeri en aquesta història. No recordo com va anar, però la qüestió és que un bon dia em vaig trobar assegut al despatx de l'amo de Pont Aeri, el senyor Escudero (pare de DJ Escudero i Xavi Metralla), que estava al pis de dalt de la discoteca Instint (antiga Number One de Terrassa). Estàvem negociant el patrocini de Pont Aeri al Track Dance, que consistia en l'emissió de falques de publi que jo mateix produïa (amb la fantàstica veu de l'amic i company de classe i de ràdio Albert Parera), a canvi d'entrades gratuïtes de la seva discoteca que regalàvem als oients que ens trucaven a l'antena, i també a canvi de fer una festa per als oients del programa on jo mateix punxaria, al final de la temporada.

Precisament en aquest últim punt va ser on no ens vam entendre. Jo tenia l'intenció de fer una sessió de música house i progressiu, deixant de banda la màquina, cosa a la que lògicament ells s'hi van negar. Ho vam continuar parlant, fins que finalment el mes d'abril d'aquell 97 vam decidir parar el programa, quan Pont Aeri va deixar de ser-ne patrocinador.

Va ser una veritable llàstima que tot durés tan poc, tot i que qui sap si no haver tocat aquell ambient va ser una sort per a mi... Mai ho sabrem! En qualsevol cas, una experiència inoblidable de la que hem parlat en el programa d'avui. Una època en la que omplíem hores de ràdio només amb trucades d'oients! Quines èpoques! Com diu Jordi Casellas, aquest programa era una xarxa social de l'època!

Comments


bottom of page